Osmose Behandeling Sportboot

Hier ziet u een project van een sportboot die een complete osmose behandeling krijgt. Lees hier alles over osmose en hoe u het kunt herkennen. Een osmose behandeling is een tijdrovende klus, maar de levensduur van de boot word hierdoor aanzienlijk langer.

Stappen in de behandeling

Eerst wordt tot op de gelgoat alle lagen er af geschuurd of gekrabt met een interstrip (een verfabijt die speciaal gemaakt is voor het verwijderen van antifouling op polyester boten). Vervolgens worden er 5 lagen gelshield aangebracht die uw boot beschermd tegen osmose. tenslotte breng ik er dan nog 2 lagen antifouling op en u kunt er weer 2 seizoenen tegen aan.

De hele procedure hoeft niet elke twee jaar geheel herhaald te worden, alleen de antifouling. Zo houdt u de boot in optimale conditie, helemaal als u dit laat uitvoeren door Cosmetische Yachtservice Harry.

Zoals u hierboven kunt zien wordt de antifouling laag in twee verschillende kleuren aangebracht. Dit zorgt er voor dat er niets overgeslagen wordt en uw boot dus volledig is beschermt.

Ook polijsten hoort bij het opknappen van uw boot, de eigenaar van deze sportkruizer wou ook de boot weer netjes gepolijst hebben om weer optimaal te genieten van het vaarseizoen, zo kan uw boot er ook uit zien.

 

Hiernaast ook goed het verschil te zien tussen hoe het was en hoe het word.

Ook voor zeilboten 

Hieronder ziet u nog een ander antifouling project, die de zelfde behandeling krijgt als de polyester boot hierboven. Dit keer betreft het een zeilboot. Voor Cosmetische Yachtservice Harry maakt het type boot dus niets uit. Ik heb expertise op verschillende typen boten en elke jacht krijgt de aandacht die het verdiend.