Boot Renovatie Muckel

Momenteel ben ik bezig met een boot renovatie, namelijk die van “Muckel”. Dit is een metalen schip dat te lijden heeft gehad onder de weersomstandigheden op het Roermondse water en  achterstallig onderhoud. Dit is goed te zien op onderstaande foto’s, waarop onder meer de roestplekken op het dek van de boot en verweer rondom de ramen. Helaas is dit een goed voorbeeld van hoe veel achterstallig onderhoud zorgt  voor schade aan het schip en moet hier snel te werk worden gegaan. Dit is uiteraard erg jammer, kost veel werk en niet te vergeten is het ook nog eens erg kostbaar.

Het begint klein…

Schade aan de verflaag van de boot begint vaak met een klein scheurtje in de lak en veel eigenaren denken dan: “valt wel mee…”. Je denkt er verder niet meer aan tot er uiteindelijk roestwater uit loopt. Helaas is dan de schade aan de boot al gedaan en het kwaad vaak al geschied. Op dat moment moet Harry echt aan de slag om de boot weer in piekfijne staat op te knappen!

Als jachtschilder kom ik dit helaas regelmatig tegen. Ik zeg helaas, omdat dit iets is wat eenvoudig te voorkomen is, bijvoorbeeld door eens mijn tips door te nemen.  Als ik deze mate van achterstallig onderhoud tegenkom moet echt alles wat los zit worden verwijderd, aangezien de plamuur al los gaat laten van het metaal van het schip.

Bekijk hier onder maar eens de foto’s waarop goed te zien is hoe de boot er momenteel bij ligt. In de komende weken zal ik hem volledig gaan renoveren en laten zien hoe Yachtservicebedrijf Harry zelfs van zulk een slechte toestand weer een piekfijne boot kan maken!

 

Waarom de boot opknappen?

Waarom een boot in zulke staat nog opknappen? Als je de boot bijvoorbeeld wilt verkopen zal zulk achterstallig onderhoud de prijs aanzienlijk drukken, opknappen is in dit geval zeker een waardevol advies. Als de Muckel eenmaal klaar is en weer in volle glorie hersteld is, kan de eigenaar de boot tegen een  juiste prijs verkopen. Achterstallig onderhoud en roestplekken beteken namelijk niet dat een boot direct volledig afgeschreven is.

Mijn advies is dan ook: laat het niet zover komen!

Het schip gaat er zeker weer prima uitzien nadat Cosmetische Yachtservice Harry  er aan heeft gewerkt. Natuurlijk zet ik de foto’s op de website zodra ik helemaal klaar ben met de renovatie van dit mooie schip.

 

Hier de vooruitgang van het motorschip Muckel: 

Dit ziet er toch al weer anders en beter uit.

Muckel is klaar hier enkele foto,s van het eindresultaat.