Wat is Cosmetische Yachtservice?

Een eenmanszaak met passie voor boten en yacht schepen. Daarom heb ik, Harry Rijcks, speciaal voor u in een video precies uitgelegd hoe ik te werk ga. Ik zal de zelfde vakkundigheid en passie in het werken aan uw boot of yachtschip leggen. Bekijk hier de video:

 

 

Boot schilderen aan de buitenkant

Ik ben een jachtschilder en schilder uw boot indien uw boot of jacht bijvoorbeeld een andere kleur nodig heeft. Ook als uw jacht toe is aan een onderhoudsbeurt, om bijvoorbeeld roestplekken te voorkomen of beschadigingen te repareren. Kijk bijvoorbeeld eens op de pagina die ik heb opgesteld met tips over het onderhoud van uw boot. Hierdoor kunt u al snel wat besparen en nare ervaring voorkomen!
Indien u een afspraak maakt, dan kunnen we samen het plan van aanpak voor uw boot of schip bespreken. Neem dus snel contact op.

Schilderen van het onderwaterschip: Antifouling

Antifouling is een speciale onderwaterverf die wordt aangebracht op het onderwaterschip. Door de antifouling laag wordt ongewenste aangroei van kleine organismen, mosselen en algen op een scheepsromp tegen gegaan. Door deze aangroei te vermijden zorgt u er voor dat de vaareigenschappen van uw boot niet veranderden. Het niet tijdig aanbrengen of vernieuwen van de antifouling laag zorgt voor de volgende risico’s:

  • Uw boot verliest snelheid
  • Uw boot zal een hoger brandstof verbruik hebben
  • De kans op osmose neemt toe (lees hieronder)
  • De levensduur (en ook de waarde) van uw schip verminderd

Indien u met mij een afspraak maakt zal ik ter plekke bekijken in welke staat het onderwaterschip zich bevindt en wat de beste antifouling behandeling voor uw boot is. Als het onderwaterschip mooi schoon en glad is, zal ik bijvoorbeeld een nieuwe laag over de oude antifouling laag heen schilderen. Is er door de jaren heen echter sprake van opgebouwde antifouling lagen, dan kan het onderwaterschip er niet meer zo glad uitzien. In dat geval zal ik dus alle oude lagen er af moeten krabben of nat schuren, wat uiteraard een intensieve klus is. Het resultaat is dan wel weer een mooie, nieuwe en gladde antifouling laag.

Uiteraard maak ik gebruik van de beste kwaliteit antifouling. Dit zal ik met u bespreken, aangezien dit vanzelfsprekend ook een deel van de kosten bepaald. Neem dus contact met me op voor een vrijblijvende afspraak!

 

Polijsten van uw schip of boot

Een belangrijk aspect van Cosmetische Yachtservice is het polijsten van uw schip of boot. Polijsten zorgt er namelijk voor dat het geschilderd oppervlak langer mooi blijft en uw boot beter tegen weersinvloeden wordt beschermd. Het doel is uiteindelijk dusdanig te reinigen en polijsten tot de oorspronkelijke glans van uw jacht weer terug is. Door de UV stralen van de zon wordt namelijk bij een polyester boot de gelcoat laag verkrijt en bij een gelakte boot zakt het pigment in de verf terug. Dit zorgt voor een dof uitziende boot, dus tijd voor een cosmetische onderhoudsbeurt.

Als alles er weer fris uitziet zal een goede waslaag vaak noodzakelijk blijken om er voor te zorgen dat de mooie glans behouden blijft. De wax zorgt dat de glans blijft, de porien van het oppervlak gesloten blijven en laat ook nog een vuilafstotende laag achter. Zo is al het polijstwerk niet voor niets geweest.

Als u een afspraak maakt kom ik geheel vrijblijvend langs om u een indicatie te geven van de werkzaamheden die nodig zijn.

 

Osmose behandeling

Osmose is een verschijnsel dat voor komt bij polyester boten, aangezien die zijn geconstrueerd met een door polyester hars versterkte glasvezel. Deze glasvezel wordt in de hars geweekt en vormt zo het laminaat. Over de laminaat zit nog een laag, de gelcoat genaamd, die het laminaat beschermt tegen water. Als de laminaat namelijk vocht gaat opnemen, dan ontstaat osmose. Dit is verschijnsel is herkenbaar aan kleine luchtbellen die onder de gelcoat ontstaan en uiteindelijk barsten.

De luchtblaasjes zijn meestal veroorzaakt door osmose en moeten zo snel mogelijk worden behandeld door een Yachtservice specialist. De blaasjes kunnen sterk in vorm verschillen, van heel klein tot zo groot als uw handpalm. Indien u een dergelijk verschijnsel ziet, neem dan direct contact op, dan kan ik direct bekijken of het inderdaad om osmose gaat en hoe snel het behandeld dient te worden.

Lees de onderhouds tips om te zien hoe u dit kunt voorkomen of neem contact met me op om uw vraag beantwoord te krijgen.

 

Voor en na impressie van een boot renovatie

Om u een goed beeld te geven van een goed uitgevoerde boot renovatie heb ik hieronder een voor en na impressie op de gevoelige plaat gezet. Zoals u ziet was er bij deze boot een mate van achterstallig onderhoud, waardoor de jacht in aanmerking kwam voor een opknapbeurt. Na enig polijst- en schilderwerk ziet dit schip er weer als nieuw uit en kan het heel wat jaren vooruit!